Održan prvi #TurizamTalk


U subotu je održan prvi virtualni #TurizamTalk u organizaciji Mreže studenata turizma Bosne i Hercegovine. Ideja događaja je da kroz seriju opuštenih i neformalnih razgovora na temu turizma između regionalnih studenata, profesora i praktičara turizma potaknu na razvijanje svijesti turističke kulture.

Moderator prvog panela bio je Mirza Humo, student 3. godine Studija turizma u Mostaru, a tema je bila: Kako, kada, gdje i zašto putovati?

U panelu su uz studente i praktičare turizma iz BiH, Slovenije, Srbije i Hrvatske aktivno učešće uzeli doc. dr. Dajana Vukojević, ispred Kancelarije za nauku, istraživanje i razvoj Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Maja Banjac, asistentica na katedri za gastronomiju PMF-a Univerziteta u Novom Sadu, Danka Savić, ambasadorica Bosne i Hercegovine u Španjolskoj i Mersada Behram, ispred Ureda za međunarodnu suradnju Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru.

Prvo izdanje serijala #TurizamTalk dostupno je na istoimenom YouTube kanalu, kojega možete pogledati u nastavku:




Mreža studenata turizma Bosne i Hercegovine osnovana je u jeku pandemije s ciljem umrežavanja studenata turizma i komplementarnih studija na području Bosne i Hercegovine zbog razvoja struke i zajedničke suradnje. Mreži mogu pristupiti svi studenti navedenih studija u BiH i domaći studenti koji studiraju izvan Bosne i Hercegovine.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Drugi #TurizamTalk: Razvoj ruralnog turizma nakon COVID-19

Poziv na panel diskusiju: Kako, kada, gdje i zašto putovati?